Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2015 18:55 - Витамини и псориазис
Автор: elenapeeva Категория: Хоби   
Прочетен: 1385 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Човек се нуждае от 13 различни витамина и поне от 10 минерала. Витамините и минералите са съществени за здравето и трябва да си ги набавяме ежедневно за да продължим да живеем и да сме здрави.

 

Витамините и минералите са необходими също за произвидството на хиляди ензими, хормони и други химични посредници, които тялото ни използва за растеж, за възстановяване, за енергия, за извеждане на отпадъците, за борба срещу инфикциите и най-общо казано за да може организма да работи гладко. Те са нужни на костите за да бъдат здрави,  на очите –за да бъдат зорки, а мозъкът да е във форма. Но най-важното нещо е , че подпомагат за предпазване от рак и сърдечни заболявания.

 Единствения начин да си осигурим тези витамини е чрез храната –на първо място, и чрез хранителните добавки, тъй като повечето хора не могат да си осигурят добра и хранителна диета на всяко хранене и всеки ден.

 Витамините са органични (съдържащи въглерод) вещества, от които човешкия организъм се нуждае в твърде малки количества за нормалния си растеж, метаболизъм (за да зареди с енергия клетките) и здраве.

 Има 13 витамина и всеки от тях ни е нужен без изключение. Витамините не са храна, нито заместител на храната. Те нямат калории и не ни дават пряко енергия, но организма ни се нуждае от витамини, особено от групата В, за да преобразува храната в енергия.

 Мастноразтворими витамини.

 Мастноразтворимите витамини се складират в организма, най-вече в мастната тъкан и в черния дроб.  Витамините A,E,D,K  са мастноразтворими-това означава , че се разтварят във мазнини, но не и във вода. Тъй като можете да натрупвате тези витамини, не е необходимо да си ги доставяте всеки ден.  От друга страна приемането на твърде големи количества от тях може да се натрупат в организма и да причини проблеми.

 Водноразтворими витамини.

 Водноразтворимите витамини не могат да се съхраняват в организма за дълго време. Така е , защото те се разтварят във вода, за това и допълнителните количества се извеждат навън.

 Витамин С и и всички витамини В са водноразтворими. Тъй като не можете да ги складирате, всеки ден трябва да си ги доставяте. Не може да предозирате водноразтворимите витамини.  Освен ако не ги вземате в огромни дози, тъй като излишък от тях се извежда с урината безпроблемно.

 При псориазис се препоръчва включването на храни(в краен случай хранителни добавки), богати на:

 -Цинк

 -Витамин В комплекс сутрин  и вечер.

 -Фолиева киселина

 -Витамин А
Източник




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenapeeva
Категория: Хоби
Прочетен: 213100
Постинги: 83
Коментари: 75
Гласове: 2184
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930