Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2016 06:25 - Лечебния пчелен восък-козметика от природата
Автор: elenapeeva Категория: Хоби   
Прочетен: 1788 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Пчелният восък е един от най-уникалните продукти на Земята,който  крие всякакви тайни, които не са напълно разкрити на човечеството. Пчелния восък  се използва широко в много области, особено в областта на медицината и фармацевтиката, и разбира се, в козметологията.Пчелния  восък, се разпределя от специални восъчни жлези, които се намират на долната част на корема на пчелите, и обикновено са способни да го произвеждат само млади пчели, чиято възраст е от 10 до 20 дни.

Отделянето на восък се използва от пчелите като основен материал за построяването на кошерите, а също и като консервант за други важни продукти, изработвани от пчелите. Пчелният восък притежава изключителни омекотяващи, подхранващи и противовъзпалителни свойства. Лечебните му съставки влияят за подобряване на състоянието на кожата,  също подпомага бързото отстраняване на различни проблеми (възпаления, ранички, пъпчици). Пчелният восък се попива по-бавно от кожата, като образува тънък защитен слой, без да навлиза в порите. Той съществено забавя процеса на обезводняване и стареене на кожата, като я прави нежна, гладка и еластична.

Освен със своите подхранващи и омекотяващи свойства, пчелният восък има  лепкава, консервираща и устойчива основа.  Той  не се разтваря във вода, в глицерин и практически е неразтворим в спирта. Но пък се разтваря много добре в мазни и етерични масла. Имайте предвид, че при самостоятелно приготвяне на кремове, или други домашни средства за лице, пчелният восък не се препоръчва да се разтопява в метален, чугунен, железен или меден съд. Така както и в този случай става взаимодействие с мастни киселини съдържаща се във восъка с отделните видове метали, в резултат на което се образуват вредни соли.

Пчелния восък е природен продукт и с времето променя цвета си, но не настъпват промени в неговите лечебни качества.

Лечебни свойства на пчелния восък:

1.       1.Способност при загряване да поема голямо количество топлина и при поставяне в болния участък да я отдава бавно и продължително. При това се постига подобряване на кръвообръщението в третираната област, хранене на подлежащите тъкани, разнасяне на възпалителния процес, извеждане на токсичните елементи и т.н. Тези качества определят подчертания противовъзпалителен ефект на пчелния восък.

2.       2.Притежава антибиотично действие, задържайки и унищожавайки болестотворните микроорганизми.

3.       3.Оказва регенеративно действие върху увредените клетки и тъкани в третираната област.

4.       4.Смекчава твърдите тъкани по кожата, която става мека и гладка, премахва бръчките на кожата и подобрява нейния тонус.
Източник:
psoriasiss.alle.bg

 




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. shtaparov - Чудесен продукт е пчелния восък: ...
11.09.2016 15:17
Чудесен продукт е пчелния восък: той става и за лечение,и за храна като парченца от восъчни пити,напълнени с мед!
цитирай
2. elenapeeva - :) Така си е много е вкусен с мед. . . .
11.09.2016 17:40
:) Така си е много е вкусен с мед....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenapeeva
Категория: Хоби
Прочетен: 212882
Постинги: 83
Коментари: 75
Гласове: 2184
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930