Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2016 10:21 - Действие на прополиса при кожни заболявания
Автор: elenapeeva Категория: Хоби   
Прочетен: 2075 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Действие на прополиса при кожни заболявания

 Флавоноидите в прополиса, имащи растителен произход са главна активна терапевтична субстанция, която се препоръчва за над 40 вида болести. Използва се успешно при лечението на различни кожни заболявания-дерматити, гнойни рани, псориазис, екземи, фурникули, термични, химични и слънчеви изгаряния, червен вятър, гъбички и др.

 Локално приложен прополиса провокира следните фармакологични явления:

   1.При външно третиране с прополис на гнойни и възпалителни рани и огнища, антибактериалното му действие изменя микробния състав, унищожавайки патогенната флора и освобождавайки участъка от въздействието на патогенните микроорганизми. Това се осъществява от растителните антибиотични вещества, както и от въздействието на флавоноидите. При употребата му се наблюдава постепенно снижаване количеството на микроорганизми в раневата повърхност до пълното им изчезване. Прополисът  не е токсичен и не създава резистетност спрямо бактериите. Бактериите не могат да се адаптират към него.

   2.Прополисът изменя цитологичната картина на раневия процес. Отстранява бързо некротичните маси, спира възпалителния процес, не допуска повторно инфектиране. Размеква ръбцовата тъкан, очества раната от секрета. Много ценно качество на прополиса е това, че той помага да се отстранят от организма ненужните и патологично изменени тъкани. На това се дължи и неговото противомазолно действие, лечебно действие върху кожните лезии.

   3.Противовъзпалително действие. Проявява се при състояния предизвикани от инфекционни и неинфекционни фактори. Фармакодинамичния механизъм се обуславя от действието на флавоноидите, етеричните масла и терпините, водещи до подобрение в кръвообръщението, разнасяне на инфилтрата, ако има такъви очистване на гноевия секрет, настъпват положителни промени в състава на раневата картина, усилване и активизиране на оздравителните регенеративни процеси.

   4.Анаболен ефект. Изразява се в подобряване на условията за цялостно възстановяване на епитела, на кръво- и лимфообръщението, настъпват оздравителни възстановителни процеси в засегнатия участък и в същия се образува нормална тъкан.

   5.Снемане на болевия синдром. Приложен локално, прополисът има обезболяващ ефект. Ефекта настъпва от 5 до 10 минути след приложението му.

Най-добрия ефект при лечението на кожни заболявания се получава при съчетаването на прополис със пчелния восък.

 Пчелния восък има:

  -противовъзпалителен ефект.

  -притежава антибиотично действие, унищожавайки болестотворните микроорганизми.

  -оказва регенеративно действие върху увредените клетки и тъкани в третираната област.

   -смекчава твърдите тъкани по кожата, която става мека и гладка. 
Източник




Гласувай:
4



1. shtaparov - Браво- поздравления!
11.09.2016 15:07
Браво- поздравления!
цитирай
2. elenapeeva - Благодаря.
11.09.2016 17:56
Благодаря.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenapeeva
Категория: Хоби
Прочетен: 211581
Постинги: 83
Коментари: 75
Гласове: 2183
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031