Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2015 08:04 - Прополис-естествения антибиотик. Фармакологични свойства.
Автор: elenapeeva Категория: Хоби   
Прочетен: 1420 Коментари: 0 Гласове:
3



 Според много учени, флавоноидите-съединения в състава на прополиса стимулират имунната защита в организма.

Прополисът стимулира както неспецифичните, така и специфичните фактори на имунитета.

Той изчиства клетъчните мембрани, отстранява холестерола, нормализира клетъчното дишане, унищожава болните клетки, не поражда митотични и хромозомни аномалии, възстановява поразените тъкани.

Прополисът участва в регулирането на ендокринната система.

Установено е непосредственото влияние на прополиса върху хипофизата, което подпомага изработването на кортикостероиди и намалява активността на панкреаса.

Характерно за прополиса е антиоксидантното му действие, което е много важно в онкологията. Той не е токсичен и намалява деленето на раковите клетки.

Прополисът като хепапротектор, подобрява съотношението между албумите и глобумените  и намалява риска от появата на некроза на черния дроб.

Прополисът стимулира  регенерирането на тъканите, като увеличава фибробластите. Това води до смекчаване на белезите след изгаряния, подобрява образуването на костната тъкан след счупвания.

Пчелния клей спомага за епителизирането на язви на стомаха и на дванадесетопръстника(особено при наличието на хеликобактер пилори) . Ликвидира стомашно-чревните разстройства независимо от причинителя им.

Много изследователи отбелязват анестизиращия ефект на прополиса, доброто влияние върху регенерацията, както и стимулиращото му действие върху ръста и теглото, повишава устойчивостта на организма към заболявания. Прополисът влияе върху активността на макрофагите и спомага за бързото отстраняване на микроорганизмите от огнището на възпалението. Той стимулира процеса на фагоцитоза, като увеличава общата устойчивост на организма.

За препаратите съдържащи прополис е характерно бързото противовъзпалително действие. Той обезврежда токсините. Антитоксичният ефект на прополиса се използва при лечения на заболявания, съпроводени с интоксикация на организма-туберколоза, дифтерит, скарлатина и др.

Прополисът увеличава устойчивостта на организма към облъчване.

С изключение на пчелната отрова, приложението на която изисква строга дозировка и правила, останалите пчелни продукти са лишени от токсичност, от странични ефекти, противопоказания и несъвместимост с други препарати. Като единственото противопоказание за употребата им може да се посочи алергията към тях. Хора със захарен диабет, решили да се лекуват с прополис, трябва да бъдат под наблюдението на лекар, апитерапевт, тъй като прополиса води до трайно понижаване на стойностите на кръвната захар.

Естественият антибиотик  унищожава патогенната микрофлора на гнойни и възпалителни рани, неутрализира действието на токсините, изменя цитологичната картина на раневия процес, има силно противовъзпалително действие, унищожава патогенните микроорганизми, като не засяга здрави клетки, има анаболен ефект, снема болевия синдром, възстановява в цялост кожата.

Статията има информативен характер, преди да предпиемете каквото и да е лечение е необходима консултацията с лекар, специалист.
Бъдете винаги здрави.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenapeeva
Категория: Хоби
Прочетен: 212833
Постинги: 83
Коментари: 75
Гласове: 2184
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930